På(fyll)

Hvem

Orkla

Hva

Ombruksemballasje til hverdagsprodukter

Et vanlig hjem kaster enormt mye emballasje i løpet av et år. Det vil Orkla gjøre noe med, og har utviklet en sirkulær tjeneste, På(fyll) i samarbeid med to andre partnere. De fikk med seg oss i Framti for teknisk utvikling og industrialisering av ombruksbeholderne til tjenesten.

Oppgaven

På(fyll) er en del av Orklas grønne satsing, der de nå har lansert en sirkulær tjeneste for påfylling av vaskemidler – levert rett på døra. Ja, litt som melkemannen i gamledager, egentlig.

Selve ombruksbeholderne er designet av From Us With Love, og vi fikk i oppdrag å utvikle og industrialisere de teknologiske løsningene.

Utfordringen

Selv om dette på mange måter var et drømmeprosjekt for oss var det litt å bryne seg på. Mest tid brukte vi nok på helletuten. Der var det avgjørende å finne riktig vinkel for å unngå søl, og i tillegg måtte tuten være stabil, ikke ramle ned i flaska og den måtte være konstruert slik at det var umulig å sette den sammen feil etter vask. I samarbeid måtte vi også lage et luftesystem for å sørge for at produktet renner godt, uansett konsistens.

I tillegg måtte vi bruke mye tid på å finne riktige materialer som passer sammen slik at de faktisk kan produseres. Beholderne består av sju ulike komponenter som alle skal kunne gjenvinnes, helst i samme kvern, og dette påvirket selvsagt også materialvalgene.

Løsningen

Orkla er en stor og erfaren kunde og vår kontakt der hadde stor kunnskap og forståelse – også på vårt fagfelt. Vi hadde et veldig godt samarbeid, og sammen med vår kompetanse tror vi det var nøkkelen til at vi kom i mål og fikk løst utfordringene som oppsto på en god måte.