Roth QuickBox®

Hvem

Roth North Europe

Hva

En lekkasjesikker veggboks til VVS-installasjoner

Noen produkter skal rett og slett ikke legges merke til, men er likevel gull verdt. Sånn som VVS-suksessen Roth QuickBox®.

Oppgaven

Vi i Framti har gjennom en årrekke utviklet en mengde innovative produkter for VVS-giganten Roth – og flere av dem har blitt store suksesser.

Denne gangen var oppgaven å lage en lekkasjesikker veggboks som var både hurtigere og enklere å montere enn andre på markedet. Dette uten å gå på kompromiss med kvaliteten. En type oppgave som passet oss perfekt.

Utfordringen

I Norden har vi heldigvis strenge våtromsnormer og alle VVS-produkter må gjennom omfattende testing for å bli godkjente. En vannlekkasje får fort store konsekvenser og derfor er også kravene vi stiller til produksjonsverktøy, materialkvalitet og produksjonstoleranse ekstremt høye.

Hver eneste komponent og hvert eneste ferdige produkt må være helt uten avvik, og materialene må også kunne tåle store temperaturforskjeller uten å endre seg.

I arbeidet med QuickBox® fikk vi brukt all vår kompetanse og brede erfaring til å finne ut hvordan vi skulle sette sammen termoplast, metall og pakninger – og å få det tett, solid, holdbart og til en lavest mulig kostpris.

Løsningen

I dette prosjektet var det en stor fordel at vi kontrollerer og kan sikre hele verdikjeden – fra idé til ferdig produkt.

Vi brukte svært mye tid på testing før vi kom fram til løsningene som blant annet innebærer skruehull på alle fire sider, noe som gjør det mulig med montering i alle retninger. Boksen er produsert i gjennomsiktig, helstøpt polykarbonat som gjør det enkelt å se om monteringen er korrekt.

Den nye tetningsnippelen var også en nøtt å knekke. Fire varerørs-mothaker forhindrer at varerøret stikkes for langt inn og er også designet slik at varerøret ikke kan falle ut, slik at den tilfredsstiller kravene i henhold til våtromsnormen.

Det som tilsynelatende ser ut som en enkel dings er i virkeligheten et superkomplisert produkt der det ikke finnes noe rom for feil.

Og i dette tilfellet tør vi påstå at vi er nettopp feilfrie. Så langt er det nemlig over fem millioner installasjoner av QuickBox® i Norden – og det uten et eneste lekkasjekrav.

«Framti har vært en perfekt match for Roth North Europe gjennom mange år. Med våre ideer og deres kompetanse innen utvikling og produksjon, har vi sammen skapt mange innovative og resultatskapende produkter til det nordiske markedet.»

Bo Herbst-Nielsen, Group Product Manager, Roth North Europe A/S