Safedrive

Hvem

Safedrive

Hva

En berøringsskjerm i bilen der du kan varsle – og bli varslet – om kontroller, farer og hindringer i veibanen

Det startet som en varsling av fartskontroller og fotobokser, men med hjelp av kapital og kompetanse fra oss i Framti, er Safedrive i ferd med å bli en av Norges største aktører innen trafikksikkerhet.

Oppgaven

Gründeren bak Safedrive kom til oss med en ide om en berøringsskjerm i bilen som kunne varsle om kontroller og farer i veibanen. Han hadde noen år tidligere jobbet med SMS-varsling av radarkontroller og var på utkikk etter en samarbeidspartner som kunne bistå med både produktutvikling og kapital.

Når vi velger å gå inn som investor er det alltid i kombinasjon med kompetanse og produktutvikling, og ikke kun kapital alene. Her så vi kjapt potensialet i produktet og i mulighetene for oppskalering. Vi er også ganske rå til å se om en gründer har gjennomføringsevne, og her fantes det i bøtter og spann.

Da var det bare å kjøre på.

Utfordringen

Likevel var det ikke bare «straka vegen» fram til den suksessen som Safedrive nå har blitt.

Korona ga oss en del hodebry og førte blant annet til en mangel på mikrochiper og andre komponenter som vi var helt avhengige av. Vi skulle også utvikle en skalerbar software der nye tjenester kan implementeres etter hvert som de utvikles. Samtidig skal den ikke distrahere sjåføren eller gi falsk informasjon – og den må virke hver eneste gang. I tillegg skulle den tåle store temperaturvariasjoner og teknologien måtte ikke forstyrre annen elektronikk i bilen.

Løsningen

En av hovedårsakene til at vi lyktes så godt med Safedrive ligger nok i vår evne til å snu oss kjapt rundt og finne fleksible løsninger.

For å møte utfordringene med softwaren måtte vi utvikle den fra scratch og vi brukte svært mange arbeidstimer på å finne nye algoritmer. Vi så raskt at det var smart å ikke låse oss til spesifikke komponenter, og vi redesignet elektronikken med en helt egen adapterløsning slik at den kunne bruke flere ulike mikrochiper.

I tillegg er vi gode til å se når produktet er klart til å slippes ut i markedet, noe som er spesielt avgjørende for oppstartsselskap som trenger omsetning. Mange gründere går seg bort i fintuning, men det er også en kunst å si at nå er det godt nok – det handler om læring og erfaring.

I dag kjører over 50 000 i Norge rundt med et produkt fra Safedrive i bilen som gir løpende varsling og informasjon som gjør det langt tryggere å ferdes på veiene. Og fortsatt ligger det en rekke muligheter i teknologien som vi utvikler videre. Det er vi stolte av.

«Vi priser oss lykkelige over å ha valgt en så løsningsorientert samarbeidspartner som Framti. Vi hadde ikke vært der vi er i dag uten dem.»

Magnus Wester, eier og daglig leder i Safedrive.