Stirio

Hvem

Enklere Liv

Hva

En automatisk kjelerører som rører maten for deg uten at noe blir brent

Under knallhardt tidspress tryllet vi fram et komplisert kjøkkenredskap som ble årets julegave, vant en prestisjetung designpris og ble vist fram på BBC av selveste Gordon Ramsay.

Oppgaven

Gründeren bak butikkjeden Enklere Liv kom til oss med en idé om å lage en automatisk kjelerører. Han var lei av å stå og røre i grøten, og ville ha en elektrisk rører som kunne ta over den kjedelige jobben.

Utfordringen

Med dette produktet sto utfordringene i kø, og det var bare å brette opp ermene fra start.

Det mest presserende var tidsaspektet. Vi hadde 12 måneder på oss til produktet måtte være levert til nordiske butikk-kjeder for å rekke julegavehandelen. Hvis ikke gikk hele dealen i vasken.

I tillegg var briefen ganske så komplisert: Røreren måtte kunne tilpasses forskjellige kasseroller, både i høyde og diameter. Den måtte tåle varme, ikke ødelegge overflaten i kasserollen og ha en kraftig nok motor – men ikke for kraftig, for da ble det grøt over alt.

Løsningen

Det var masse hick ups, bumps og brent grøt på veien, og mange av oss sov knapt det året. Men vi ga oss ikke og fant opp de de tekniske løsningene som måtte til.

Blant annet «stjal» vi en klipsløsning for å holde røreren fast i kasserollen fra en rullator vi tidligere hadde utviklet. Og da prototypen bråkte for mye byttet vi fra metall til plast i giret – og det funka.

Hvis vi først sier ja så leverer vi alltid. For å komme i mål til fristen med 100 000 enheter dro vi til slutt på oss arbeidsdressen selv og deltok i sammenstillingen med flere hundre andre arbeidere på fabrikkene i Taiwan.

Vi rakk deadlinen med et nødskrik – Stirio kom ut i butikkene i tide og ble en av de mest solgte julegavene det året.

«Uten Framti hadde det vært helt umulig å skape årets julegave som solgte mer enn 100 000 på to måneder.»

Sverre Steensen, gründer Enklere Liv