10/11/2022
Hva vi mener skiller de beste fra de nest beste gründerne

Du skal være temmelig sikker på ideen din før du pantsetter huset, selger bilen og setter alle andre investeringer på hold. Om du er villig til å risikere alt for å realisere ideen din viser du at du virkelig tror på ideen din overfor dine samarbeidspartnere og investorer. Men ingenting kommer uten konsekvenser. Det er en stor risiko og du må derfor spørre deg selv; hvor mye vil jeg dette?

Hva skiller en god gründer fra en vellykket en?

Mot og besluttsomhet, lidenskap og mest av alt, utholdenhet. Vilje til å aldri gi opp, uavhengig av situasjon, er det som skiller de beste fra de neste beste gründerne. Vi kan gjerne kalle det karakter.

Vi har noen få favorittord; Framti naturlig nok, og kanskje aller mest ordet mot. Mot for oss betyr to ting. For det første er det en egenskap. En egenskap om å våge der andre vegrer. For det andre er det et standpunkt. Et standpunkt om å ikke bare følge strømmen, men å beslutte og gjennomføre. Felles for de fleste self-made-billionaires i Norge er ikke intelligens, heller ikke karisma. Derimot er mot, besluttsomhet og utholdenhet sammenfallende egenskaper. 

«Jeg er overbevist om at omtrent halvparten av det som skiller de vellykkede gründerne fra de som ikke lykkes, er ren utholdenhet.»

Steve Jobbs

De beste jobber alltid for konstant forbedring

De beste gründerne er alltid ute etter å forbedre hvordan de gjør ting. Å være åpen for endringer er nøkkelen til konstant forbedring.

Akkurat som når sjømenn møter uventet vær, tilpasser de beste gründerne seg forholdene hele veien og justerer kursen.

Evnen til å håndtere nedturer

Nedturer kommer, det er garantert. Alle gründere mislykkes på et eller annet tidspunkt underveis. Det trenger ikke være i dag, eller neste uke, men på et eller annet tidspunkt vil det skje. Det er da de beste gründerne greier å snu fiaskoen til en mulighet for å lære, og kanskje til og med vokse. Nedturer, både store og små, er den ultimate testen på hvem som holder ut, og hvem som gir opp.

Look

If you had

One shot

Or one opportunity

To seize everything you ever wanted

In one moment

Would you capture it

Or just let it slip?

Lose Yourself – Eminem

Veivalg

Enhver avgjørelse, liten eller stor, kan føles som helt avgjørende for en startup eller et selskap i vekst. Hvert veivalg og hver beslutning føles eksistensielt.

Hvem vil du ha med deg i krigen når det virkelig brenner på alle fronter? Når du trenger flere ressurser, ny kompetanse eller flere investorer. I Framti har vi gjort denne reisen mange ganger og vi er alltid beredt til å brette opp armene i de prosjektene vi investerer tid og penger i.

Ta kontakt med oss i dag for å diskutere din idé – Vår suksess er avhengig av din suksess.