02/02/2023
Vi selger ikke timer, vi selger løsninger!

Vi har alle hørt ordtaket «Du får det du betaler for». Men hva om du betaler for noe og ikke får de resultatene du håpet på? Det kan ofte være tilfelle når det gjelder produktdesign. Når det gjelder produktutvikling, kan du enten fokusere på å få designet riktig, eller du kan fokusere på å få løsningen riktig.

Hvis du fokuserer på designet først, vil du sannsynligvis bruke mye penger og tid på å lage et produkt som er estetisk tiltalende, men som kanskje ikke løser problemet det var ment å løse. I tillegg brenner pengene virkelig fort når regningen kommer for alle utviklingstimene.

Design can be art. Design can be aesthetics. Design is so simple, that’s why it is so complicated.

Paul Rand (f. 1914, kjent amerikansk designer)

Vi er på ingen måte imot god produktdesign. Vi hyller god design. De fleste gjør allikevel den feilen at de tror design handler om hvordan et produkt ser ut. Men design for oss er hvordan produktet fungerer og hvordan det kan produseres, ikke bare hvordan produktet ser ut og føles.

«Du får det du betaler for». Men hva om du betaler for noe og ikke får de resultatene du håpet på?

Hvor mye vil du dette?

Du skal være temmelig sikker på ideen din før du pantsetter huset, selger bilen og setter alle andre investeringer på hold. Om du er villig til å risikere alt for å realisere ideen din er det helt avgjørende at du bruker kapitalen og tiden din riktig. Du løper nemlig en stor risiko og vi kan ikke gjenta dette nok; hvor mye vil du dette?

Vi har i en tidligere blogg skrevet om MVP, Minimal Viable Product, som de facto betyr at hvis produktet løser et problem vil folk bruke det. Tross alt, hvis løsningen er riktig, prisen er rett og markedet vil ha produktet så vil det alltid være tid til å forbedre designet på et senere tidspunkt.

Søk løsninger

Hvis du fokuserer på løsningen først, vil du kunne lage et produkt som virkelig løser problemet på en kostnadseffektiv måte samtidig som du vil spare masse utviklingstid. Så hvorfor kaste bort pengene dine i design-fasen når du kan gå rett på løsningen?

Det vil garantert spare deg lang utviklingstid og mye penger brukt på design. Vi i Framti søker alltid best mulig design, men et flott design vil ikke være verdt noen ting dersom kostnaden blir for høy eller investorkapitalen er borte. Vi skal om litt publisere en ny blogg som beskriver temaet «Produktdesign vs. Produksjonsdesign» som belyser temaet ytterligere. Produksjonsdesign handler nemlig om å utvikle produkter og forbedre deres funksjoner, med fokus på å forbedre produksjonsprosessen ved masseproduksjon.

Vi selger ikke timer, vi selger løsninger

Vi selger ikke timer i Framti, vi selger løsninger. Dette er et slogan vi er stolte av. Vi kan også garantere deg at du kommer raskere til målet om å realisere din produktidé hvis du fokuserer på å finne løsninger og ikke bruker hele kapitalen på design. Vi fakturerer ikke timene til utvikling og design, men fakturerer kun for produksjonen av ferdige produkter levert til deg på pall. Veien fram til målet skal vi hjelpe deg med, det du skal gjøre er å finne veien fram til markedet for produktideen din.

Ta kontakt med oss i dag for å finne løsninger på din produktidé.