27/10/2022
Hvorfor gjennomføringsevne alltid slår en god idé

Steve Jobs har sagt; «For meg er ideer verdiløse om de ikke blir gjennomført. De er kun en multiplikator. Realisering er verdt millioner.»

Steve Jobs, grunnlegger av Apple Computer Inc. Foto: Shutterstock

Gjennomføringsevne slår en god idé hver gang

Mange startup eksperter hevder at suksessraten til en startup avhenger 5% av ideen og 95% av gjennomføringsevnen. Mange tror at å skrive en god forretningsplan og skaffe kapital er den tøffeste delen av å starte en virksomhet. Men det er når du skal lansere produktet i markedet, få på plass ansatte, iverksette en salgs- og markedsføringsstrategi du virkelig vil føle på kroppen at du har brukt tiden din feil.

Gjennomføringsevne starter med fleksibilitet

Med fleksibilitet mener vi evnen til å endre og kontrollere retningen underveis i utviklingsprosessen uten å miste framdrift.

Mental fleksibilitet er evnen til å tenke raskt, løse problemer, ta beslutninger og være kreativ under konstant press.

Fokus på løsninger, ikke problemer

Angrip hindringer som et problem med fokus på å finne løsninger. Går det tregt med utviklingen? Finn nye og bedre designere, utviklere eller programmerere. Holder du på å gå tom for penger? Se hvor du kan spare kostnader og skaff finansiering.

Problemløsning bygger momentum. Momentum bygger selvtillit, utholdenhet og energi til å drive prosjektet framover.

En brilliant ide med gjennomføring slår alltid en god ide med brilliant gjennomføring

Sverre Steensen, Gründer

Perfekt eksisterer ikke

Vi har i bloggen «Nei, du kan ikke produsere som Apple» beskrevet hvor viktig det er med beslutninger fordi du får svært sjelden en ny sjanse i produksjonsverdenen. Det er enklere å gjøre om en beslutning for deretter å endre kurs enn å ikke ta beslutninger i det hele tatt. Som Facebooks Mark Zuckerberg har sagt; «Gjort er bedre enn perfekt.»

Hold mulighetene åpne

La oss si at du har funnet en samarbeidspartner som er villig til å investere i selskapet ditt. Fordi du ønsker å ha mest mulig kontroll/eierskap over virksomheten går du alt inn på denne løsningen. Du takker kanskje til og med nei til andre investorer. Etter måneder med løfter som aldri ble innfridd, så viser det seg at denne muligheten ikke førte noen steds hen. Vi har sagt det før og sier det igjen; Det er bedre å eie litt av mye, enn mye av ingenting. Hold derfor alle muligheter åpne.

Ideer er kult, gjennomføringsevne er ALT

Å ha en lovende forretningsidé er en bra start, men for å lykkes må du ha gjennomføringsevne.

Solid gjennomføringsevne og -kraft vil alltid slå en god idé!

Fritt etter Dilbert. Illustrasjon: Tore A. Østerlie

Ta kontakt med oss i dag for å diskutere muligheter for å lykkes med din idé. Vi gir smarte ideer muligheter.